menu
Word Lid
"Een hart voor onze mensen" ook in Aalter


Het Vlaams Belang Aalter deelde naar jaarlijkse gewoonte op woensdag 15 november 2023  soep uit op de wekelijkse markt van Aalter en dit in het kader van de solidariteitscampagne "Een hart voor onze mensen".

"We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaamse woonbeleid", klinkt het bij de partij. "Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachttijd die oploopt tot gemiddeld vier jaar. Dat moet anders !", zegt afdelingsvoorzitter Dieter Alyn. "Steeds meer mensen hebben het bij ons moeilijk en wij willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.

"Ook in Aalter kan het beter", zegt gemeenteraadslid Paul Beheyt en hij verwijst naar het onsamenhangend beleid van verkoop van gemeentelijke eigendommen. "In de Heirstraat te Lotenhulle wordt een pand verkocht met voorwaarde van sociale woningbouw. Maar bij de verkoop van de Maldegemseweg 3 te Knesselare, notabene door het O.C.M.W. zelf, worden geen voorwaarden gesteld. Ook niet bij de gebouwen van de oude bibliotheek in Aalter. In het verleden kaartte onze fractie alreeds deze problematiek aan i.v.m. de sloop van de muziekacademie in de Stationsstraat. En gelukkig kan de vzw. Aalternatief daar nu gehuisvest worden."

De belangstelling  en sympathie op de markt waren hartverwarmend. Dat belooft voor 2024 !


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF